U23-rytter med flair for tekniske passager

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Niels Rasmussen kaster blikket tilbage på VM i mountainbike i Hafjell. Han læser højdekurverne og de tekniske passager. Han bruger meget tid på det. Og det er der en grund til. Han betragtes som et af Danmarks største mountainbiketalenter med særlige kompetencer i de tekniske passager på sporene. Sporet i Hafjell er 4,2 kilometer langt. Det ligger ved byen Øyer og er ca. 18 kilometer nord for Lillehammer. Sporet er godt egnet til Niels Rasmussen. Det er fyldt med svære tekniske udfordringer med blandt andet rockgardens, der er bygget, som var de allerede en del af naturen.

Naturen er fundamentet
Og naturen er en af de grundlæggende årsager til Niels Rasmussens kærlighed til mountainbikesporten. Allerede som 11-årig fik han smag for cykling og det er kombinationen af fart og teknik i smuk natur, der gør ham tiltrukket til sporten. Han er opvokset i Vejle og har siden starten kørt op og ned ad de stejle bakker og hurtige nedfarter i Nørreskoven ved byen. Måske det er her, at han har fået flair for det tekniske i mountainbikesporet.
”Jeg synes, det er rigtig sjovt at sidde og nørde med de mindste detaljer i et spor. Jeg tænker meget over, hvordan jeg kan styre cyklen i de mest krævende situationer. Jeg udser det før løbet og erkender, at den enkelte passage ikke kræver fysik, men i stedet teknik. Og så gør jeg også en dyd ud af at finde enkelte dele i passagen, som andre ikke kører, men som jeg ser en fordel i. Det er helt klart noget af det fedeste ved mountainbiking og jeg bruger meget tid på det,” fortæller Niels Rasmussen.

Silkeborg og Slettestrand blandt landets bedste
Niels Rasmussen bor til daglig i Odense og træner mountainbiking 5-10 timer om ugen ved Langesøskovene. Selv har han særligt to favoritter, hvor han gerne kører, når han har muligheden.
”Slettestrand er et helt fantastisk sted. Naturen er perfekt til at køre mountainbike og så er sporet bygget rigtig godt ind i terrænet. Det samme gælder sporene i Silkeborg. Jeg kender alle sporene rigtig godt, så kan sagtens blåstemple dem som gode spor,” fortæller Niels Rasmussen og fortsætter:
”Silkeborgområdet er helt klart unikt, fordi skovarealerne er store og sammenhængende. Så man får hele oplevelsen ved at køre lange ture og bliver udfordret med tekniske passager,” udtrykker han. Særligt sektionen ved Devils Drop i Nordskoven ved Silkeborg, mener Niels Rasmussen, har helt særlig klasse.
”Det giver rigtig gode muligheder for at blive udfordret og det kræver mange års erfaringer at gennemføre i en god tid. Det er en kendt sektion og helt sikkert et besøg værd, når man er i området,” anbefaler landsholdsrytteren.

Det er sektionerne i hvert enkelt spor, Niels Rasmussen har stor interesse i. De gode sektioner er der, hvor det kan køres på forskellige måder. Sådan udtrykker han det. Og tilbage til VM i Hafjell. Her var han særligt imponeret over de mange features, der var en del af naturen. Det var urørt og gav, for ham, en god oplevelse. VM i Hafjell var i 2014 og han og holdet endte på en flot 9. plads.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply