Slettestrand ULTRA 2018 – Nu med TILT!

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

2018 udgaven af dette kult-arrangement bliver med TILT og Singletracker i maskinhuset, vi glæder os til at understøtte og følge de 32 eventyrere på deres 7-12 timers togt ud i den rå natur.

[/et_pb_text][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” _builder_version=”3.0.51″ title=”Følg historien på Facebook” button_text=”Følg historien på Facebook” button_url=”https://www.facebook.com/mtbsingletracker/posts/559752261037256″ url_new_window=”on” use_background_color=”on” background_layout=”dark” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_icon_placement=”right” button_letter_spacing_hover=”0″]

Hvis du vil se hvad andre siger om den nye status-funktion kan du også besøge denne post på facebook.

[/et_pb_cta][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Slettestrand Ultra er måske nok et af Danmarks længste mtb-løb, men for mange er der dog tale om meget mere end et mtb-løb. Distancen, det øde terræn, det at være overladt til sig selv i 7-11 timer og sporene er med til at gøre løbet til en helt speciel udfordring og oplevelse. I stedet for spurtopgør ses ofte konkurrenter, der triumferende kommer i mål med hinanden i hænderne  – også konkurrenter, som for over 100 km siden ikke kendte hinanden.


Tilmeldingen åbner d. 23/1 kl. 12.00 – se mere under tilmelding!

Slettestrand Ultra er meget mere end blot et langt mountainbikeløb. Det er en social weekend fra fredag til søndag blandt ligesindede med unikke naturoplevelser på en barsk årstid. Vi tager allerede fredag aften tilløb til lørdagens udfordringer. Under aftensmaden informerer Esben Kronborg m.fl. om ruten, det praktiske og tankerne bag den oplevelse, rammerne lægger op til. Lørdag knokles der fra tidlig morgen gennem ødemarken og lørdag aften samler vi op på oplevelserne og selvfølgelig det klassement, der i løbet af dagen er opbygget af de strækninger, hvor der er taget tid. Søndag efter morgenmaden kan det være, at nogle af de lokale spor lige skal afprøves inden turen går hjemad igen.

Der er kun 32 pladser til Slettestrand Ultra!  Hvis du kan svare”ja” til følgende, så skal du helt klart gå efter én af de 32 pladser:

 • Jeg elsker at køre langt på mtb.
 • MTB handler også om at kunne klare sig selv.
 • Hvis jeg går kold undervejs, gør det bare oplevelsen endnu bedre.
 • Fedt, her er ikke noget spor, så jeg bliver nødt til at trække cyklen igennem det der krat.
 • Jeg kan godt lide at konkurrere, men jeg savner lidt mere eventyr.

Generelt om løbet

Selve løbet finder sted lørdag d. 17. februar 2018 og deltagerne sendes afsted løbende mellem kl. 0700-0715 fra gården på Feriecenter Slettestrand. Undervejs på den 116 km lange strækning tages der ved hjælp af Singletracker tid på 8 udvalgte strækninger. Tidtagningen foregår automatisk og rytteren skal ikke foretage sig noget, men der er selvfølgelig en opgave i at holde øje med, hvornår man kommer til de strækninger, hvor man bliver målt. Tiden for de 8 sektioner lægges sammen til en samlet tid. Tidsforbruget for den totale strækning er uden betydning for den samlede placering, men distancen og sporets karakter er kombineret med årstiden en værdi modstander i sig selv.

Køretiderne forventer vi lægger mellem 6,5 time og 11 timer. Dette er baseret på tidligere udgaver af Slettestrand Ultra.
Rutens 116 km er en kombination af MTB-ruter, grusveje, græs, strand, vandring gennem krat og måske vand. Der er kun ganske lidt asfalt (samlet 5,6km).

Der er ingen service på ruten. Deltageren medbringer selv forplejning og alt nødvendigt udstyr. Enkelte steder er det muligt at fylde vand op. Mere herom under fredagens velkomst, men under forberedelserne og test af ruten har Esben kørt med en stor og en lille dunk og det har været tilstrækkeligt. Vær opmærksom på, at det er mørkt, når vi starter, så medbring lys.

Start og mål: Feriecenter Slettestrand, gården. Start kl. 0700-0715.

Indskrivning: Fredag eftermiddag og aften.

Special stages: 8 sektioner, a 5 til 25 minutter for en frisk rytter.

Antal deltagere: 32

Klasser: Herre (18 t.o.m.39 år), dame (18 t.o.m. 39 år), H40, D40

Billeder: Vi tager lidt billeder undervejs, men vi håber også, at I vil dele jeres billeder på Instagram og bruge #mtbslettestrand og #slettestrandultra. Så bliver det lettere at se hinandens billeder og de kan desuden ses på www.mtbslettestrand.dk

Navigation, tracking og sikkerhed

 • Der er ingen markeringer i terrænet. Deltagerne kører efter GPS-spor, der tilsendes inden løbet. Vi anbefaler at have sporet på en egnet GPS-enhed med baggrundskort monteret på styret. Vær opmærksom på, at enheden kan have brug for mere strøm undervejs afhængigt af aktive funktioner, baggrundslys osv.
 • Singletracker skal være installeret på din telefon og telefonen forbundet med en ekstern strømkilde. Du kan anvende den, der følger med i din startpakke. Telefonen kan ligge i din rygsæk eller i en lomme på kroppen. Hvis du vælger at køre efter din telefon, kan den måske ende med at bruge for meget strøm.
 • I startpakken findes en Tilt-enhed fra Singletracker. Den lille enhed er med til at øge sikkerhedsniveauet og vi anbefaler at den fredag før løbet monteres på cyklen og at den sættes op til at ringe til løbsledelsen, hvis uheldet er ude. Ganske kort kan den kontakte løbsledelsen, hvis du er så uheldig at styrte og ikke være i stand til selv at tilkalde hjælp. Mere instruktion herom under velkomst.
 • Singletracker genererer en resultatliste baseret på de 8 strækninger, der tages tid på. Backup af dette system er din GPS-enhed, hvorfra vi kan hente informationer vedr. dit tidsforbrug. Ved målgang på Feriecenter Slettestrand kan vi være nødsaget til at låne din GPS-enhed mens du velfortjent hviler benene.
 • Singletracker giver tilskuere derhjemme mulighed for at følge din færden gennem ødemarken. Vi advarer om, at man kan blive ret bidt af at følge de små prikker på kortet 

Pris

1.540 DKK – se herunder hvad prisen inkluderer:

Inkluderet i prisen:

 • Ophold fra fredag eftermiddag til søndag i ferielejlighed. Eget soveværelse.
 • Forplejning: Fredag aften, lørdag morgen, eftermiddag og aften samt søndag morgen.
 • Slutrengøring og el.
 • GPS-spor
 • Præmier til 1,2 og 3 fra Nordisk Brænderi
 • Mulighed for at vinde en lodtrækningspræmie fra Feriecenter Slettestrand: MTB-ophold for to personer (værdi 2320 kr)
 • Mulighed for at vinde en lodtrækningspræmie fra Santa Cruz: Santa Cruz Reserve carbon hjulsæt (Værdi 14000 kr.)
 • Tilt-sensor fra Singletracker (Værdi 699kr). Skal af hensyn til sikkerheden bruges under eventet. Sensoren udleveres ved indskrivning fredag.
 • Ekstern strømforsyning til telefonen, så Singletracker har strøm nok til hele løbet.

Tilmelding – åbner tirsdag d. 23/1 kl. 12:00

 • Køb en billet i shoppen hos Singletracker
 • Billetten er din tilmelding til hele weekenden i Slettestrand.
 • Du skal opgive navn, klasse, klub, telefonnummer (det, der anvendes på løbsdagen) og mailadresse.
 • Der er 32 pladser og det er først til mølle!

Regler

 • Der køres på eget ansvar.
 • Du skal have påklædning og udstyr med, så du kan vente i flere timer uden at være aktiv (Folietæppe, hue, evt. dunjakke anbefales).
 • Der bæres hjelm under kørsel.
 • Der køres efter færdselsloven og udvises eksemplarisk hensyn til dyr, hegn, beplantning og andre gæster i naturen.
 • Alt affald medbringes til næste skraldespand eller mål.
 • Alle led og låger lukkes efter passage.
 • Det er ikke tilladt at modtage hjælp fra hjælpere, familie og venner. Man klarer sig selv med det man har med eller kan købe undervejs (god fornøjelse med at finde en butik  ).
 • Kun ved alvorlig personskade kan der arrangeres afhentning. Træthed, sult og mistet mod samt materielskader er ikke grund nok.
 • Singletracker-app’en skal køre fra start til slut. Navigationen bør klares med GPS-enhed og telefonen kan placeres øverst i rygsækken. Hvis vi rammer en dag med koldt vejr kan det være nødvendigt at have telefonen på kroppen af hensyn til batteriet. Telefonen skal tilsluttes ekstern strømkilde svarende til minimum to opladninger for at have strøm nok. Det er rytterens ansvar at app’en kører fra start til slut og kun herved kan man deltage i den samlede konkurrence.
 • GPS-filer af ruten henstiller vi til, ikke deles med andre. Det er grundlæggende for vores mulighed for at køre denne unikke tur.
 • Forlader man løbet, meddeles dette løbsledelsen på 30740778 (Esben Kronborg).

Spørgsmål vedr. Slettestrand Ultra sendes til Esben H. Kronborg, [email protected] eller 30740778

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply