Sporanmeldelse af Lundby Krat

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.51″][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Det primært røde og sorte MTB spor i Lundby Krat befinder sig 12 km sydøst for Aalborg centrum. MTB sporet er 7,8km i længde med omkring 330hm fordelt ud over ruten, hvis du kører hele den sorte rute. Sporet er i den senere tid blevet udbedret en del og som resultat er der kommet en ret meget flow i sporet.

Sporet

Først og fremmest er det som nævnt en primært rød rute med sorte sløjfer, så det et ret fysisk spor taget længden og højdemeterne i betragtning. Dette betyder formen gerne skulle være tilstede, eller så må du have nogle gode pauser på toppen af de tekniske og stejle opkørsler. Lundby Krat sporet er hårdt op og ned af bakke, men der er efter det nylige sporarbejde kommet nogle fede flow stykker til. De har specielt arbejdet med at gøre nedkørslerne længere og mere traverserende end tidligere. Dette er i høj grad lykkes og som resultat af dette føles nedkørslerne meget længere end i de virkeligheden er, taget de tilgængelige højde meter i betragtning.

Sporet rummer rigtig mange ”features” der i min optik gør mountainbiking rigtig fedt. Der er tekniske opkørsler med switchback og rødder, der holder en skarp på vejen op af bakkerne. Der er dog også mere rolige opkørsler, sådan man kan få pusten. Når du skal nedad er der et fedt miks af berms, flade sving, rødder sten, naturlige hop og rollers og tilsidst offcamber sektioner. Disse relativt tekniske forhindringer er dog krydret med nogle flowy sektioner. Derfor kommer man hele vejen rundt, hvad angår ens tekniske færdigheder på en omgang på sporet i Lundby. Der er noget for en hver person, om man vælger, at køre det røde spor rundt, eller om man vælger at tilføje lidt sorte nedkørsler til mtb ruten. En ting der dog er sikkert, når du kører en tur på sporet, er at du bliver udfordret og kan til tider ud af komfortzonen (gør det med måde), hvilket kan gøre dig en bedre rytter. Her er TILTén din gode ven, hvis du kører alene i skoven.

MTB sporet er afmærket godt og det er til at finde rundt på om du kører hele den røde sløjfe eller har mod på at tage en sort sløjfe. Sporet er primært singletrack med få afbræk med lidt grusvej. Sporet starter ved en stor P-plads og det er anbefalelsesværdigt at rulle 5 minutters opvarmning, hvis du stiger direkte ud af bilen. Dette skyldes at sporet starter ret brat med 2 solide bakker, så lidt varme benene og systemet gør ikke noget.

Udover det spormæssige er det også ret flot i Lundby. Du kommer igennem mange slags forskellig skov og med rigtig fine udsigtsposter på toppen af bakkerne, hvor man med fordel kan få pusten og en tår vand, inden spor går nedad igen. Derudover er der også fra April til September om tirsdagen biltræf med ældre biler, hvor man kan gå og kigge lidt efter cykelturen, hvis man er til de 4-hjulede.

[/et_pb_text][et_pb_video admin_label=”Video” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=DD89u9-Z4fM&t=4s” /][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Teknikker til at køre sporet

Når du tager ud til Lundby Krat for, at cykle en tur kræver den røde og sorte sporgraduering selvsagt, at du har nogle basale tekniske færdigheder. Det at have en fornemmelse for basal balance såsom trackstands, vil helt sikkert hjælpe dig på de langsomme sektioner op og ned. Derudover kan det, at have et fornuftigt kendskab til din grundposition i forskellige terræn også være en stor hjælp til, at navigere ned af de ujævne nedkørslerne. Dertil kommer det at kunne bremse effektivt og sikkert også ind i billedet, når du kører ned af de sjove og hurtige røde eller sorte nedkørsler. I forlængelse heraf kan det at være fornuftig til at scanne og se frem i sporets forløb, som altid, være en god idé. Dette gør du bedre kan være forberedt på hvilken teknik du skal benytte, hvilket resultere i mere flow og sjov på sporet. Desuden burde det også betyde mere sikker kørsel og færre styrt.

Slutteligt

Alt i alt er det altså en køretur værd, hvis du ikke lige er fra Nordjylland. Derudover kan man med fordel køre 3-kløveren; Kongshøj, Poulstrup og Lundby sammen, hvis du vil have ca. 1000hm og 35km i benene. Det er også muligt, at køre Poulstrup og Lundby sammen, hvis du ikke vil ud på så lang en tur.

Hop på Singletracker App´en og brug rute/google maps funktionen til at se hvor langt du har til Lundby Krat og bliv ført lige til spor start.

God fornøjelse og husk at give din mening til kende på Singletracker App´en.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply