Hvad er Enduro og Mountainbike Trailcup?

Sebtrailcup
[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Mountainbike Trailcup Danmark er Danmarks første Enduro serie, den køres i 2018 over 5 afdelinger forskellige steder i landet, fra Himmelbjerget til Slettestrand.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]
“Enduro” er præcis som et rallyløb for biler. Der er tidtagning på en række “special stages” der oftest er specielt tekniske, svære, sjove eller anderledes stumper spor på mellem 1-5 minutter. Mange af dem er bygget specielt til eventet og kan ellers ikke køres.
Man kører disse stages alene mod uret, og så triller man samme i små flokke i roligt tempo på transportstykket frem til næste “Special Stage” hvor man igen skal i ilden alene mod uret.
Så det er fuld ild på de fede passager og så kan man slappe af på de kedelige stykker imellem 🙂 Se en fin forklaring på video her
Formatet er primært rettet mod ryttere med trang til eventyr og tekniske udfordringer, men langt de fleste kan være med da der altid er B-linjer på de sværeste passager. Det er IKKE et downhill løb og som hovedregel kan de fleste stages rulles med fuld jordkontakt hvis man tager det langsomt nok.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC6959.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]
Alle full suspension cykler kan klare mosten her i den danske serie, og er man dygtig kan det hele sagtens køres på en hardtail!
Men skal det være helt i top for lidt mindre erfarne ryttere, så anbefales alligevel Trail/Enduro cykel med 140-160 mm vandring i gaflerne, især fordi så hjælper cyklen meget mere når man roder sig ud i problemer.
Enduro er ganske publikumsvenligt, det er muligt at komme helt tæt på og se rytterne klare en forhindring en efter en, eller man kan bevæge sig mellem stages og fange samme rytter flere steder.
Sebastian kommer til, at berette fra hver afdeling af Trailcuppen i år. Han vil desuden forsøge, at gøre sit bedste for, at forsvare titlen fra sidste år, hvor han vandt cuppen samlet.
Billeder er taget af Claus Hilmar
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply