Seks gode grunde til at tracke din MTB tur med Singletracker

gratis mtb tracking app singletracker

Singletracker MTB-applikationen er en af mountainbikerens go-to steder, for at finde nye som kendte spor. Singletracker er en gratis mountainbike tracking app. I Singletracker har vi i skrivende stund 349 spor i Danmark, og arbejder for at få flere udenlandske officielle spor i appen. MTB-sporene i udlandet tæller mere end 2500. MTB-sporene kan findes i app’en, og du kan blive guidet direkte til sporstarten via vejvisnings-apps. Vi har skabt et atlas over MTB-spor, men ønsker også at give dig muligheden, for at tracke turen rundt på MTB-sporet.

I dette indlæg vil jeg give dig seks gode grunde, til at tracke din tur med Singletracker.

Synlighed

Når du tracker din tur med Singletracker, offentliggør du automatisk din position i Singletracker app’en. Denne funktion kan dog slåes fra, hvis du ikke ønsker andre skal kunne se din live lokation. Det positive ved at vise live lokation, er at andre i skoven, kan se de ikke er alene. Udover dette kan det også være meget praktisk, at se hvor dine MTB-buddies er henne på MTB-sporet, hvis I er blevet væk fra hinanden. Hvilket leder mig over i det næste punkt.

Sikkerhed

Trykker du på den grønne hjelm på startskærmen af Singletracker, starter du trackingen af din tur. Dette betyder også, at du automatisk skaber et sikkerhedsnet for dig selv og andre MTB-ryttere i skoven. Sikkerhedsnettet består i, at når du tracker en tur, med Singletracker, fremgår der en rød knap hvor du kan tilkalde hjælp hvis nødvendigt. Trykker du på denne røde knap sender den en besked til andre Singletracker brugere i området, samt din kontaktperson*. 

Derudover skaber du også et sikkerhedsnet, for dem der kører med Tilt (eller som trykker på alarmknappen), da du er på ”tilkald” for dem, hvis uheldet er ude. 

Med Singletracker tracking aktiveret er du synlig for andre både i en nødsituation eller for dine venner, hvis du bliver væk fra gruppen.

*opret kontaktperson under indstillinger i din Singletracker App.

Trackning af turen 

Udover at du bliver synlig og skaber med sikkerhed for dig og MTB’ere omkring dig, tracker Singletracker også din tur. Vi tracker distance, fart og tid. Derudover tracker vi også din tid ”ontrack”, så du kan se hvor meget tid du bruger på officielle MTB-spor, samt hvilken farve spor du har kørt på. 

Når du har tracket en tur, spørger vi dig også om hvordan sporforholdene var. Du kan dermed hjælpe andre ved at trykke rød, gul eller grøn, og derfor fortælle andre Singletracker brugere hvor godt sporet var.

Ny feature på vej: Se hvilke spor du har kørt og hvilke dine venner anbefaler

Singletracker er din MTB logbog, der viser hvilke spor du har kørt, og hvilke spor du endnu ikke har været på. Vi laver en opsamling, over alle de spor du har kørt, og hvornår disse er kørt. Du får et bevis, for hvilke spor du har erobret. Du får nu mulighed for at overskue “verdenskortet” og beslutte hvilke spor, der skal blive din næste udfordring. Helt automatisk registrere Singletracker, hvilke spor du har kørt, og hvor stor en del af sporene du har kørt. 

Derudover kommer du også til, at kunne se hvilke spor dine venner og veninder anbefaler. Vi glæder os helt vildt til at launche denne funktion, og håber du tager godt imod den!

gratis mtb tracking app singletracker
Billede: F. S. Kugi

Upload til Strava

Som noget nyt har vi valgt at levere Strava integration, hvis du er Strava bruger. Dermed kan du tracke din tur med Singletracker, som automatisk uploader til Strava, hvis du har slået funktionen til. Denne funktion skal du aktivt slå til, inde i indstillinger på din Singletracker App. Du kan derfor få alle fordelene, ved at tracke med Singletracker og dernæst benytte Strava. 

Sådan tracker du din tur med Singletracker

Når du skal tracke din tur i Singletracker, kan du gøre det på to måder. 

Den første måde er at trykke på den grønne hjelm i Singletracker appen. Når du har trykket på denne knap, starter din kørsel. 

Den anden måde at optage din tur på, er at vælge et spor og trykke på den grønne hjelm inde under sporet. 

Download gratis MTB tracking appen Singletracker til iOS og til Andriod og skab dine egne mountainbike eventyr!

Leave a Reply