MTB Challenge Fyn

Oplev de fedeste MTB-spor på Bike Island Fyn

Oplev den fantastiske fynske natur fra din mountainbike på nogle af Danmarks bedste mountainbikespor.
Vi udfordrer dig til at cykle så mange fynske mountainbikespor du kan inden lørdag d. 17. oktober.

Fyn har 14 officielt graduerede MTB-spor på Singletracker, og de er med i MTB Challenge Fyn (se listen nedenfor). Der er aldrig mere end en halv times kørsel til det næste spor – og ofte er det nemmere og hyggeligere at cykle imellem flere af sporene. Du bliver guidet rundt på og mellem sporene med Singletracker™ appen, og du samler point til det fynske MTB-eventyrs rangliste for hvert spor du gennemkører og for hver overnatning du tager på én af vores cykelovernatningssteder samt for hver af vores cykelvenlige restauranter du besøger.    

Når du har gennemført denne challenge og har samlet mindst 1000 point, kan du komme med i den fynske mountainbikes Hall of Fame, der er en eksklusiv klub for alle, der har cyklet samtlige MTB-spor og kan dokumentere det på Singletracker appen. Men du bestemmer selv, hvor mange spor du vil køre, og du kan køre dem præcis, når det passer dig.

Alle kan være med – både dig der er en habil og erfaren mountainbiker, og dig der lige er startet på sporten. Fyn har spor til alle niveauer, og der er altid en chikenrun-mulighed på svære passager.
Desuden er sporene gradueret i farve, så du kan se, hvilke passager du vil udfordre dig selv med eller køre udenom.

Pris pr. deltager er 250 kr., og med tilmeldingen kan du køre alle sporene gratis – også dem, der normalt er betalingsspor. Derudover får du et diplom og gode priser på cykelhotellerne – samt bidrager med en donation på 50 kr. til de fynske sporbyggere, der udvikler og vedligeholder sporene.

Få gode priser og optjen 50 point til ranglisten, når du booker overnatning på et af de fynske cykelovernatningssteder

Fyn har masser af lækre cykelvenlige overnatningssteder, og vi anbefaler selvfølgelig, at du forkæler dig selv med et ophold, så du kan smide stængerne op og slappe af, når du kommer tilbage fra dit MTB-eventyr. Vi har udvalgt nogle cykelvenlige steder til dig, der ovenikøbet giver en god pris på dit ophold, men der findes mange flere cykelvenlige overnatningssteder her: https://www.visitfyn.dk/fyn/cykelferie/cykelvenlige-overnatningssteder

Frederik VIs Hotel med skoven i baghaven

Med en beliggenhed blot 4 km på cykel fra Langesø og 6 km til Stavis Å-sporet er der ideelle muligheder for fede MTB-oplevelser med base på Frederik VIs Hotel. Du kan cykle ad naturskøn grus- og markvej og igennem skov til Langesøsporet; og hvis du har gode ben, kan du efterfølgende cykle igennem Hole Skov og ad Langesøstien mod Odense og dreje til venstre ned af trapperne ved Ryds Å, som du følger ind til Stavis Å-sporet.

GlamsBjergHus’ nyrenoverede cykelferielejligheder med bikepark i kvarteret

GlamsBjergHus har gennemgået en gennemgribende renovering og står nu klar til at modtage de første cykelgæster i deres nyrenoverede cykellejligheder. Stedet er helt ideelt til familier eller grupper, der ønsker at bo sammen, og selv vil kokkerere eller benytte sig af den tilknyttede restaurant.

GlamsBjergHus ligger 1 km fra Glamsdalens Bikepark og under 30 km til 5 andre MTB-spor bl.a. Svanninge Bakker. Se mere på https://glamsbjerghus.dk/.

Hotel Faaborg Fjord – nu med spa til ømme stænger

Hotel Faaborg Fjord ligger tæt op ad Pipstornsporet og kun 5 km fra de berømte Svanninge Bakker. Nyd en adrenalinfyldt tur ud i de bakkede landskaber og slut din tur af med et afslappende besøg i den nye spa afdeling, der åbner ultimo september 2020.

På Hotel Faaborg Fjord er de vilde med lycra, og du er velkommen til blot at kigge forbi deres restaurant til frokost eller en kold øl på terrassen, hvis du er i området.

Alle cykelhotellerne har aflåst cykelparkering og mulighed for cykelvask og det mest basale cykelværktøj.

Få gode tilbud på fynske lækkerier og optjen 25 point til ranglisten for hver restaurant du besøger

Spis dig mæt i den berømte Bjergburger med fritter på terrassen eller i restauranten på GlamsBjergHus. Du får 200g grillet bøf af fynsk oksekød, brioche bolle, bacon, salat, cheddarost, tomat, agurk, syltet løg samt grove pommes med dip til en særpris på DKK 110,- (normalpris DKK 139,-).

OBS! Restauranten er lukket mandag og tirsdag.

Tag fat i dine MTB-buddies og kom ud og oplev de fynske singletracks i enestående natur, tæt på kyst, strand, købstæder, lækre restauranter og overnatningssteder.

Vi slutter MTB Challenge Fyn af med et brag på Frederik VIs Hotel lørdag d. 17. oktober med MTB-hygge om eftermiddagen og awardshow, middag og ølsmagning for dem der har lyst om aftenen (skal tilkøbes).

De fynske mountainbikespor

Staurby skov (100 point): Sporet i Staurby Skov snor sig 7,6 km rundt i den varierede skov gennem pyntegrønt, bakker og bøgetræer. Derudover er der mulighed for at vælge 4 røde sløjfer under turen rundt på det blå spor. Her er bygget rockgardens, step ups, drops og hop.  

Langesøsporene (2 x 100 point): Ved Langesø Slot finder du hele 2 mountainbikespor, 2 teknikområder og en downhill-bane til de øvede vovehalse. Sporene i Langesø-skoven er både smukke og udfordrende, og her kan du køre på spændende singletracks, som ellers ikke er tilgængelige for cyklister. Sporene er flere gange blevet kåret af Politiken til at være blandt de ti bedste spor i Danmark.

Stavis Å-sporet (50 point): 5 kilometer singletrack med flot udsyn til Stavis Å. Her er flere tekniske elementer b.la. drops, berms, rock gardens og flere steps, der snor sig op og ned på ruten. 

Ibjerg (50 point): Sporet i Ibjerg er med sine 4 km. ikke særlig langt, men sporbyggerene har udnyttet området perfekt og fyldt skoven op med sjove og tekniske elementer. Sporet fører dig gennem både skov og eng med små hop, bakker og sving.

Teglværksskoven (50 point): Sporet i Teglværksskoven er et let spor, som kan køres af alle. Her får du et godt flow med masser af sving. Er du ny på mountainbike, er dette spor et godt sted at starte, og er du øvet kan du finpudse din teknik.

Haarby (50 point): Haarbysporet ligger i den kuperede Trunderupskov. Sporet går igennem åbne skrænter og områder med skov, sø og overdrev, så du har rig mulighed for at udfolde dig. 

Lærkedalen (50 point): Lærkedalsporet er et nyanlagt spor på ca. 3,7 km, som stadig er under udvikling med nye sløjfer. Sporet ligger i naturskønt område, der er ejet af Naturstyrelsen. Det er et letkørt blåt spor med super flow.

Glamsdalen Bikepark (50 point): Det 3 km lange mountainbikespor ved Glamsdalens Idrætsefterskole veksler mellem kørsel i skov og åbent land med mange tekniske udfordringer som pumptracks, rockgardens, hop og drops. Den første del af sporet er anlagt på et græsareal og opbygget af naturlige materialer, mens skoven byder på singletracks, hårnålesving og flere stejle stigninger samt nedkørsler og broer. 

Svendborgsporet (2 x 50 point): Svendborgsporet er et førsteklasses mtb-spor lidt uden for Svendborg by, hvor “fun-faktoren” er i højsædet. Kun et stenkast fra strand og midtby.
Sporet tilbyder et rødt loop på godt 4 km for den øvede – med masser af tekniske udfordringer – samt et let blåt loop på 4,5 km med masser af flow.

Skovhuggeren (200 point): SKOVHUGGEREN er et 17 km MTB-spor der tilfredsstiller både den nye forsigtige MTB´er og den avancerede, der vil hoppe, køre store rockgardens, skinnies og North Shore konstruktioner og avancerede broer. Sporet er blevet kåret som et af Danmarks 10 bedste spor
(Politiken) hvert år siden åbningen i 2016.

Pipstorn Skov (50 point): Pipstorn Skov byder på et 4,5 km. langt spor med mange udfordringer for både nybegyndere på det lette blå spor og de øvede på det mere tekniske røde spor. Fra skoven har du udsigt over Det Sydfynske Øhav. 

Svanninge Bakker (50 point): I Svanninge Bakker ved Faaborg findes et naturspor, som fører dig gennem sving og bakker i de Sydfynske Alper. Svanninge Bakker er det største sammenhængende naturområde og et af de mest yndende udflugtsmål på Fyn. Sporet er smalt og indbyder ikke til høj fart. Derfor kan sporet uden problemer køres af de fleste. Der er ikke mange tekniske elementer, men til gengæld er der en masse stejle bakker, hvor man ikke behøver være en haj på en mountainbike for at have det sjovt.

Se mere om, hvad du kan opleve på Fyn, mens du er her på https://www.visitfyn.dk

God fornøjelse 🙂

Venlig hilsen DGI Fyn, Destination Fyn og Singletracker

Leave a Reply