Sporanmeldelse – Danmarks Tag

sebastiandanmarkstag
[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

MTB Sporet Danmarks Tag befinder sig i Søhøjlandet nær Ry i Midtjylland. Det offentlige-private partnerskab imellem FDF Friluftscenter Sletten, Skov og Naturstyrelsen, Himmelbjergets Natur- og Idrætsefterskole samt de to lokale MTB klubber, Ry Cykleklub og Gl. Rye MTB, står bag sporet.

(Fotos i artiklen er alle taget af Claus Hilmar)
Det godt skiltede MTB spor er mærket med hvide og sorte pile. Sværhedsgraden på sporet svarer til et rødt gennemgående spor med sorte sløjfer. Det hvide spor er godt 7km i længde med ca. 300 højdemeter. Det sorte spor er lidt længere med 7,4km og ca. 380 højdemeter. Med disse tal taget i betragtning er der lagt op til en hård rundstrækning.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC7455.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” max_width=”600px” /][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bemærkelsesværdigt ved sporet ”Danmarks Tag” er, at der ikke må tilføres nyt materiale til skovbunden. Dette betyder, at sporet skal bygge i ”naturlige” materialer og derfor ikke må tilføjes stenmel eller stabilgrus, som det ellers ofte ses på landets spor. Dette gør en tur rundt på sporet en oplevelse i sig selv.

Den unikke natur omkring Himmelbjerget lægger op til at intensiteten er høj på sporet, og for de fleste vil Danmarks Tag sporet da også være en udfordring på alle parametre.

Med en stribe af Danmarks absolut længste nedkørsler kommer også naturligt nok en stribe meget lange opkørsler der trækker tænder ud. Turene ned er ikke blot lange, de er også teknisk svære og Danmarks Tag et rigtig fysisk spor, hvor både kondition, teknik og mental fokus bliver sat på prøve.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/04/DSC6629.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” max_width=”600px” /][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Det karakteristiske ved sporet er, at alle nedkørsler har et navn. Dette koncept er lånt fra Canada, hvor en stor del af nedkørslerne har sjove navne. Dette er også tilfældet her. Klassikkere på sporet som; Bob og Leth, Død Ko, Sort Guld og Hello Kitty er et udsnit af de sjovt navngivende nedkørsler.

Det hvide spor (rødt) kan køres af de fleste med en god kondition og fornuftig teknisk formåen på cyklen. Ens for de fleste af de hvide nedkørsler er, at de har et fantastisk flow. Gode oplagte sving og mange muligheder for, at pumpe cyklen og have det sjovt. Her er Hello Kitty et godt eksempel på dette. Det er også en god nedkørsel at lege ”no-pedal-race” ned ad og se hvor langt du kan komme ned af den uden at træde i pedalerne.

Se en gennemkørsel af “Hello Kitty” nedenfor

[/et_pb_text][et_pb_video admin_label=”Video” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=f5eQuT6RqCk” /][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Det sorte spor kræver ligeledes en god kondition, men også en god formåen teknisk på cyklen. Sten, rødder og gap-hop og drops er på menuen på disse spor.  De klassiske spor som ”Sort Guld” og ”Min Ven Simon” er tekniske nedkørsler, der kræver en god teknik. Når dette er sagt, er det også nogle rigtig sjove nedkørsler, der får pulsen op og smilet frem. Begge nedkørsler har lidt af hvert, både hop, berms, rødder og sågar lidt op af bakke. Nedkørslen ”Sort Guld” kan du godt forvente at være i gang i over 2 minutter, da det er en af Danmarks længeste nedkørsler med et fald på omkring 80 højdemeter.

Hop med på cyklen, når jeg kører nedad sporet “Min Ven Simon”. Videoen er optaget i forbindelse med Mountainbike Trailcuppen ved Himmelbjerget. Du kan læse løbsberetningen HER

[/et_pb_text][et_pb_video admin_label=”Video” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=1JteoC4kU9A&index=5&list=PLDmbNntuUrtOz5EEgSCN2PSwxQJbfgUfI” /][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Udover en fantastisk cykeloplevelse rundt på sporet, vil du også opleve en fabelagtigt flot natur. Der er flere udsigtspunkter rundt på ruten, hvor en lille pause og en tår vand kan nydes.

Alt i alt er sporet “Danmarks Tag” en køretur værd, hvis du kan lide røde og sorte spor. Du vil blive udfordret på konditionen men i høj grad også på dine tekniske færdigheder på cyklen. Sporet er med på Politikens “10 Fedeste Spor” liste igen her i 2018 og vi kan da godt afsløre at begge adspurgte Singletracker medarbejdere var helt enige i den vurdering.

For at finde vej til sporet, skal du blot åbne Singletracker Appen søge efter ”Danmarks Tag”, her kan du få en rutevejledning til sporet start. Dette foregår via Google Maps integrationen i Appen. Du kan også se efter Silkeborg på kortet, og finde sporet sydøst for Silkeborg. Når du ankommer til sporet, trykker du start og du bliver vidst den rigtige vej rundt på sporet.

Husk at anmeld sporet og skriv eventuelt, hvad du syntes der var det fedeste ved oplevelsen.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/04/Danmarkstagmtbspor.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” max_width=”600px” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply