Vi tester – MTB weekend på Sydfyn

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

MTB ophold på Hotel Christiansminde

Hotel Christiansminde i Svendborg er en del af “Cykelvenner Øhavet” initiativet, og har derfor tilbud rettet specielt mod MTB folket. Singletracker app’en indgår som en del af konceptet.

For et par uger siden blev vi inviteret til at teste deres “MTB Ophold På Sydfyn” med to overnatninger og forplejning i en fiks pakkeløsning. Vi siger generelt ikke nej til en weekend med cyklen på slæb, så hermed vores indtryk fra en fed tur, hvor vi fik testet både hotel, spor og at Singletracker delen fungerede.

Hvis du ikke har tålmodighed til hverken billeder eller tekst, så er den helt korte konklusion; at du godt kan pakke bilen og drage mod Fyn. Sporene er rigtigt gode, de lokale ryttere er venlige, hotellet har gode cykelfaciliteter og omgivelserne er dansk natur i særklasse.

Der er stadig en lille smule sommer tilbage, så du kan nå selv at opleve det hele i solskin og ellers lyder rygterne, at Svendborg også er smuk klædt i efterårets let mudrede farver. Der er cykelvask og varme drikke på hotellet, så bare kom afsted!

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”center” border_style=”solid”]

[box]
Website  | Facebook

[/box] [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” _builder_version=”3.0.51″ title=”MTB Ophold på Sydfyn” button_text=”Læs mere og book dit eget ophold her” button_url=”http://christiansminde.dk/overnatning/aktiv-ferie/mtb-ophold-paa-sydfyn/” url_new_window=”on” use_background_color=”on” background_layout=”dark” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_icon_placement=”right” button_letter_spacing_hover=”0″ background_color=”#0a95b5″ body_font_size=”12″]

Hotel Christiansminde har en pakkeløsning til dig, der vil på aktiv weekend med din cykel. Du kommer ud i nogle af Danmarks smukkeste rammer og får lov at køre dig selv træt uden at skulle tænke på andet.

 • 2 overnatninger i dobbeltværelse
 • 2 x 2-retters menu i Panorama restauranten
 • 2 x Morgenbuffet
 • Billet til Skovhuggeren og Dådyr betalingssporene

Samlet pakkepris fra 1295,- pr. person.

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Række” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2017/08/christian-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” title_text=”Fantastisk beliggenhed, og i nogen lejligheder mulighed for at cykle lige til døren” use_border_color=”on” border_color=”#777777″ animation=”off” alt=”Fantastisk beliggenhed, og i nogen lejligheder mulighed for at cykle lige til døren” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” custom_padding=”||50px|”]

Hotellet & Singletracker

Først og fremmest ligger Hotel Christiansminde fantastisk. Lige ned til vandet, kort afstand til centrum og endnu kortere afstand til nærmeste MTB-spor.

Dernæst så virker det faktisk som om, de mener det, når de siger, de er cykelvenlige.  Der var grupper af MTB- og landevejsfolk, salg af reservedele og hotellet havde selv en flåde af bycykler til udlån. Man følte sig helt fint hjemme i cykelsko.

Receptionen udleverer koder til brug i Singletracker, du taster dem ind på din egen telefon og så har du lovlig adgang til Skovhuggeren og Dådyrsporet hele weekenden. Har du ikke allerede Singletracker installeret, så hjælper de dig også med den del.

Samtidigt med, at du får billetter til betalingssporene, så bruger du også Singletracker til at finde hen til alle områdets spor og til at finde rundt på sporene. Du kan trygt begive dig ud på tur, selvom det er nyt terræn.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2017/08/christian-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” use_border_color=”on” border_color=”#777777″ title_text=”Det cyklende folk fylder godt op på Christiandsminde, der snakkes geargrupper over morgenmaden og klapres på cykelsko til højre og venstre. Fedt!” alt=”Det cyklende folk fylder godt op på Christiandsminde, der snakkes geargrupper over morgenmaden og klapres på cykelsko til højre og venstre. Fedt!” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” custom_padding=”||50px|”]

Faciliteterne

Vi var ikke de eneste, der havde cyklerne med hen over weekenden. Der blev snakket geargrupper, ruter og viftekørsel hen over morgenmaden. Både MTB og landevejsfolket var tidligt oppe og begge grupper så en smule slidte ud over aftensmaden. Lige som det skal være.

Der var aflåst cykelopbevaring, hvor grejet kunne stå tørt og varmt, ligesom der var adgang til fornuftig cykelvask og endda salg af de mest almindelige cykel-reservedele. Ud over de basale ting var der også mountainbikes til udlejning og der var mulighed for køb af gels, energibarer og diverse andet lige til baglommen. Ret lækkert at kunne supplere, hvis der ikke helt er pakket nok i weekend-kufferten.

Receptionen havde et godt udvalg af MTB-kort og foldere til at supplere Singletracker, og de var helt klar på at hjælpe med at planlægge dagstur, hvis det skulle være nødvendigt. Thumbs up.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2017/08/christian-6.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” use_border_color=”on” border_color=”#777777″ title_text=”Skovhuggeren i godt selskab.” alt=”Skovhuggeren i godt selskab.” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” custom_padding=”||50px|”]

Sporene

Vi er på vej med anmeldelser af hvert af de kørte spor, du kan få en forsmag på et par af dem her.

Skovhuggeren
Sporet er ofte med, når Danmarks bedste spor listes, og det er helt fortjent. Der gøres et kæmpe stykke arbejde med at holde sporet lækkert og vedligeholdt for os betalende gæster og ret beset koster det ikke mere end en tur i biffen at få nogen super timer rundt på skovhuggerens mange kilometer. Læg specielt mærke til “kavalergangen” i northshore elementer og til det fine flow, der generelt er. Er man til adrenalin og spænding, så er det store gap jump over bækken et sikkert hit.
Læs mere om Skovhuggeren

Dådyrsporet
Et fint spor for hele familien. Sværhedsgraden er ikke så høj, men starter man fra selve Valdemar Slot, er det alligevel en oplevelse. Fyns idyl på markvej og lidt asfalt hen til singletrack sektionen og så ellers rundt i flot skov på en strækning, hvor de fleste kan være med.
Læs mere om Dådyrsporet

Svendborgsporene
Der er to sporsløjfer i Stævneskoven meget tæt på hotellet, det røde og det blå. Begge starter samme sted og begge er middel af sværhedsgrad, men de er ellers ganske forskellige af væsen. Det røde er lækkert, naturligt, old school sjov gennem skoven, hvor det nye blå tydeligt bærer præg af moderne sporbyggerteknik og filosofi, hvor flow er kongen og selv ret få højdemeter kommer til at mærke som en fed rutchebane.
Læs mere om Svendborg MTB

Langesø
Danmarks første betalingsspor og et sted, der spænder meget bredt. Sydsporet kan køres af de fleste og byder på flot natur for alle. Nordsporet har sikkert også fin natur, men det er svært at nå rigtigt at se når sporets byggede features og fede udfordringer skal tackles i fuld fart. Der er rig mulighed for at udfordre sig selv her og endda et ægte downhill spor, som kun kan anbefales med fuldt sikkerhedsudstyr og en downhill cykel.
Læs mere om Langesø sporene

 

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2017/08/christian-1-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” use_border_color=”on” border_color=”#777777″ title_text=”Mad skal der til når det halve af Sydfyn skal cykles rundt. Med lidt snilde kan du nå morgenmaden både før og efter Svendborgsporet. Husk aftensmad er inkluderet i pakkeprisen!” alt=”Mad skal der til når det halve af Sydfyn skal cykles rundt. Med lidt snilde kan du nå morgenmaden både før og efter Svendborgsporet. Husk aftensmad er inkluderet i pakkeprisen!” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

#Second Breakfast

Man kommer nok ikke til at tabe sig af en aktiv weekend her på stedet…

Mad er vigtigt og meget mad er meget vigtigt, når man skal buldre det halve af sydfyn rundt på MTB. Vi anbefaler varmt modellen, hvor man står klar, når morgenmaden åbner, snupper et par af de helt gode med Nutella og så ellers stryger direkte ud på Svenborg sporene i en time til halvanden.

Vask cyklen og et hurtigt bad, så er du klar til “#Second Breakfast” og måske en lille formiddagslur for at fordøje det hele inden næste spor kalder.

Vi var så tilpas slidte hver aften, at det var helt perfekt ikke at skulle lave noget spiseligt, men istedet kunne tøffe ned i hotellets restaurant og få det hele serveret. Den inkluderede 2 retters menu var et hit, og skulle man være mere sulten, kunne der tilkøbes.
Det helt varme tip må være at prøve en øl-cocktail inden maden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” custom_padding=”||50px|”]

Destination Svendborg

Svendborg huser MTB-klub, løb, spor og et meget aktivt MTB-miljø. Hvis du gør lidt forarbejde, kan du garanteret finde folk at køre med og de lokale kender alle de listige smutveje og flotte udsigter. Men Svendborg kan sagtens opleves på egen hånd, og hvis du har tid mellem de mange spor, der skal køres, så snup cykel eller bil et par kilometer ind til centrum og nyd en kop kaffe.

Vi anbefaler, at du kombinerer det med en tur videre ud på Tåsinge, hvor Valdemar Slot og Dådyrsporet venter.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2017/08/christian-0.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” use_border_color=”on” border_color=”#777777″ title_text=”Man ved man har ramt Dådyrsporet når start-portalen ser sådan her ud :)” alt=”Man ved man har ramt Dådyrsporet når start-portalen ser sådan her ud :)” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” custom_padding=”||50px|”]

En travl weekend!

Vil man nå det hele, så skal der blæs på, så find på forhånd et realistisk ambitionsniveau og husk at trække vejret. Det er så fedt at ramme op til flere nye spor hver dag, flere dage i træk, men det er, når man bliver overtræt, at de dumme fejl sniger sig ind.

Vi ankom til Svendborg fredag eftermiddag efter at have smugstartet turen på Langesø sporene. Vi blev godt installeret og bestemte os efter kort rådslagning til at komme videre i programmet og køre Pipstorn inden et velfortjent aftensmåltid og et par røverhistorier i sofaen.

Lørdag startede tidligt med 20 minutter i bil til Skovhuggeren, hvor vi ramte ind i folkene fra Sydfyns MTB til en par timer over stok og sten. Hjem på divaneseren til en kort lur og så på cyklerne ud fra hotellet, gennem Svendborg, over Tåsinge og til Dådyrsporet… og hjem igen. Efter aftensmaden og et par af barens yderst velsmagende øl-cocktails, gik lyset helt ud.

Søndag stod vi igen klar da morgenmaden åbnede, og kort tid efter var vi på Svendborgsporet, hvor vi havde et par timer inden bilen skulle pakkes og check-out klares.

Sådan valgte vi at tilrettelægge weekenden, men man kunne sagtens skære et par spor fra, lægge endnu flere til, køre nogen af dem flere gange eller vende rundt på rækkefølgen. Følg egen lyst, vejr og mavefornemmelsen, når du laver dit eget ophold.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2017/08/christian4.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” use_border_color=”on” border_color=”#777777″ title_text=”Danmark når det er skønnest, man får lyst til lige at snuppe en tur mere på cyklen.” alt=”Danmark når det er skønnest, man får lyst til lige at snuppe en tur mere på cyklen.” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Just do it!

Cykelvenner Øhavet og Christiansminde har fat i den helt lange ende, og undertegnede fik bonus da besøget lå på sommeren 2017’s måske eneste ordenlige solskinsweekend 🙂

Der er fuldfede spor i alle verdenshjørner, når du triller ud fra Svendborg. Du kan endda nå et par af dem uden bil. Har du bilen med, er der 10-12 MTB-spor inden for en halv times tid. Fra tekniske udfordringer på Langesø sporene til smuk familie-idyl omkring Valdemar Slot.

Har du været på MTB ophold på Christiansminde eller på MTB-ferie på Sydfyn generelt, så vil vi meget gerne høre dine indtryk og kommentarer. Del erfaringer og hjælp flere med at komme ud i verden på MTB.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Pro tips og facts:

 • Husk at få styr på dine sporbilletter via Singletracker i receptionen, når du chekker ind.
 • Bestil din weekend i god tid, der er mange, der vil på cykelweekend!
 • Vi havde stor glæde af at køre med de lokale ryttere. Se om du kan fange f.eks. Sydfyns MTB på deres facebook gruppe.
 • Husk at nyd oplevelsen. Det er nemt at blive småstresset af at ville nå alle sporene i området. Du kan altid komme igen.
 • Du kan køre alle sporene i området på almindelige MTB-cykler af alle typer, fra hardtails til enduro.
 • Sørg nu for at bestille en af deres øl-cocktails, de er dæleme go’e !
 • Er du i tvivl om noget så kontakt [email protected] på forhånd
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Sektion” fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_map admin_label=”Fuldbredde Kort” _builder_version=”3.0.51″ address=”Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg, Danmark” zoom_level=”11″ address_lat=”55.08636196717243″ address_lng=”10.450180090136637″ mouse_wheel=”on” mobile_dragging=”on”] [et_pb_map_pin title=”Hotel Christiandsminde” pin_address=”Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg, Danmark” pin_address_lat=”55.0603667″ pin_address_lng=”10.635917699999936″ /][et_pb_map_pin title=”Skovhuggeren” pin_address=”5771 Stenstrup, Danmark” pin_address_lat=”55.0951078″ pin_address_lng=”10.518601200000035″ /][et_pb_map_pin title=”Dådyrsporet” pin_address=”Slotsalleen 100C, 5700 Svendborg, Danmark” pin_address_lat=”55.02286402852674″ pin_address_lng=”10.654060552917485″ /][et_pb_map_pin title=”Svendborgsporet” pin_address=”Hallindskovvej 45, 5700 Svendborg, Danmark” pin_address_lat=”55.064878239177546″ pin_address_lng=”10.653115587646425″ /][et_pb_map_pin title=”Pipstorn” pin_address=”Lucienhøj 14V, 5600 Faaborg, Danmark” pin_address_lat=”55.0878237″ pin_address_lng=”10.287873200000035″ /][et_pb_map_pin title=”Svanninge Bakker” pin_address=”Svanninge Bakker, 5600 Faaborg, Danmark” pin_address_lat=”55.13308″ pin_address_lng=”10.241929099999993″ /] [/et_pb_fullwidth_map][/et_pb_section]

Leave a Reply